Näin lataat musiikkia Spotifysta

Musiikin kuuntelu on monille ihmisille kovin mieluisa ja tärkeä, jopa jokapäiväinen harrastus. Nykyään musiikkia voi kuunnella helposti ja vaivattomasti esimerkiksi Spotifyn valtavaa ja monipuolista kirjastoa hyödyntäen, halutessaan myös offline-tilassa! Tässä artikkelissa kerromme sen, kuinka lataat musiikkia tästä suositusta streaming-palvelusta.

Spotify-musiikista voi nauttia monella tapaa

Spotify on musiikkipalvelu, joka tarjoaa käyttäjilleen miljoonien kappaleiden edestä kuunneltavaa. Eri artistien musiikin lisäksi sen valikoimista löytyy myös podcasteja. Spotify-musiikista voi nauttia monella tapaa, myös aivan ilmaiseksi ja se onkin yksi suosituimmista musiikkipalveluista maailmassa – jollei jopa suosituin.

Spotifysta voi kuunnella musiikkia sekä tietokoneella että mobiililaitteilla. Sen avulla voi myös jakaa kovassa kuuntelussa olevat kappaleet ystävien kanssa sosiaalisessa mediassa. Voit luoda omia soittolistojasi, löytää uutta musiikkia personoitujen suositusten avulla ja lisätä lempialbumejasi suosikkeihin. Ei ole mikään ihme, miksi Spotify on niin pidetty palvelu musiikinystävien keskuudessa.

Samalla kun kuuntelet Spotifyta, voit pelata online-pelejä täällä. Sivustolta löydät listan parhaista nettikasinoista ja muuta hyödyllistä tietoa uhkapelaamiseen liittyen.

Musiikin lataaminen offline-tilaan

Spotifyn käyttäjille on olemassa useita vaihtoehtoja musiikin lataamiseksi offline-tilaan. Tämä tuo kappaleet saataville valitsemallesi laitteelle, jolloin niitä voidaan toistaa ilman internet-yhteyttä tai mobiilidatan käyttöä. Pidä huolta siitä, että sinulla on aina riittävästi vapaata tilaa laitteellasi ennen offline-musiikin lataamista.

Seuraavaksi esittelemme eri tapoja ladata Spotify-musiikkia laitteillesi myöhempää käyttöä varten.

Offline-tilaan lataaminen Spotifyn kautta

Musiikin lataaminen offline-tilaan onnistuu helposti ja vaivattomasti suoraan Spotifyn kautta, kun käytössäsi on palvelun Premium-versio. Musiikkia voi ladata viidelle eri laitteelle ja jopa 10 000 kappaleen verran kuhunkin. Huomaa, että sinun on kirjauduttava tilillesi online-tilassa vähintään kerran 30 päivän sisällä, jotta sisältö säilyy saatavillasi. Spotify saa tällöin ladattua kappaleiden toistotiedot artistien palkkioita varten.

Näin lataat musiikkia Spotifyn omaa ohjelmistoa tai sovellusta käyttäen:

  1. avaa Spotify millä tahansa laitteella ja varmista, että sinulla on käytössäsi riittävän nopea internet-yhteys
  2. valitse haluamasi albumi, soittolista tai podcast; yksittäisiä kappaleita ei voi ladata
  3. paina latauspainiketta (ympyrä, jonka sisällä on alaspäin osoittava nuoli)
  4. odota, että lataus valmistuu
  5. lataamasi musiikki on nyt saatavilla Spotifyssa ilman internet-yhteyttä

Offline-tilaan lataaminen ulkopuolisia ohjelmistoja käyttäen

Ulkopuoliset ohjelmistot ovat vaihtoehtoinen ratkaisu, jos et halua tai pysty maksamaan Spotifyn Premium-tilauksesta. Näiden ohjelmistojen avulla voit ladata musiikkia offline-tilaan myös ilman tämän toistopalvelun maksullista versiota. Saat kappaleet tallennettua laitteellesi esimerkiksi MP3-tiedostoina, jolloin niitä on helppo siirrellä myös laitteesta toiseen ja ne eivät katoa, vaikka lopettaisit tilauksesi – kuten Spotifyn omaa latausominaisuutta käyttäessä tapahtuu. Suosittuja ohjelmia Spotify-musiikin lataamiseen ovat muun muassa Audials Music, NoteBurner, TuneFab ja AudFree.

Huomattavaa on kuitenkin se, että näiden ohjelmistojen käyttöön liittyy riski Spotify-tilin lakkauttamisesta. Riski on suurin silloin, jos musiikkia lataa suuremmalla kuin 1-kertaisella nopeudella. Ohjelmat ovat usein myös maksullisia, vaihdellen kuukausitilauksista kertamaksuihin. Myös ilmaisia vaihtoehtoja on tarjolla, mutta näiden tarjoamat ominaisuudet ovat luonnollisesti paljon suppeammat.

Varmista aina omaa maatasi koskevat lait ja säännöt liittyen tällaisten työkalujen käyttöön, ennen kuin maksat siitä tai lataat sillä musiikkia.

Spotify-suosikit mukanasi ilman nettiä

Spotifyn erinomaisuuteen tuo oman lisänsä mahdollisuus musiikista nauttimiseen myös ilman internet-yhteyttä. Tämä on hyödyllinen ominaisuus esimerkiksi matkustettaessa tai silloin, kun nettiyhteys on epävarma tai hidas. Premium-tilaajana rohkaisemme sinua käyttämään ensisijaisesti Spotifyn omaa työkalua musiikin tai podcastien lataamiseen. Jos tilaus uupuu tai haluat pitää kappaleet tilauksen loppumisen jälkeenkin, voi olla hyvä idea tutustua markkinoilla oleviin erillisiin ohjelmistoihin.

You may also like...