ABC – tuotekehitys helpoksi

ABC – tuotekehitys helpoksi tarjoaa kattavasti neuvoja ja ohjeita tuotteen kehittämiselle aina ensimmäisestä pienestä ideasta lopputulokseen, joka voidaan julkaista kuluttajille. Tämä ei ole kenellekään helppo tehtävä, siihen sisältyy useita vaihteita ja jokainen niistä on suoritettava äärettömän huolellisesti, jotta uudesta tuotteesta, tai palvelusta saadaan varmasti kannattava, eikä se ime yrityksen tai yrittäjän kaikkia voimavaroja.

training-396524_960_720

Joskus ongelmaksi voi muodostua jo se ensimmäinen tilanne, eli idean keksiminen. Tämän vauhdittamiseen on monia erilaisia keinoja. Joskus tarvitaan vain hiukan erilainen näkökulma, jotta koko markkinat muuttava idea pääsee syntymään. Pelkkä idea ei kuitenkaan riitä, vaan lisäksi on panostettava lisäksi sen toteuttamiseen ja siihen, onko se ylipäätään toteuttamiskelpoinen.

Jotta voidaan selvittää toteuttamiskelpoisuus, on seurattava tuotekehitys prosessin askeleita huolellisesti. Tässä tarvitaan usein ammattilaisten apua, sillä suurin osa kehitystä on tutkimusten ja analyysien tekemistä, sekä tuotteen testaamista. Näitä tietoja käytetään prototyypin valmistamiseen ja lopulta viimeistellyn tuotteen tekemiseen. Toisaalta nämä vaiheet voivat myös kaataa sellaisen idean, mistä ei ole toteutukseen.

Kun vaikeimmat osuudet tuotekehitystä on suoritettu pois alta ja analyysit ovat osoittaneet sen kannattavaksi, aletaan valmistelemaan lopullista tuotetta ja sen julkaisua. Tässä vaiheessa on keskityttävä varmistamaan että tuote esitellään markkinoille mahdollisimman tehokkaalla ja houkuttelevalla tavalla. Mitään tuotekehityksen vaihetta ei voida ohittaa, mutta ilman hyvää valmistelua ennen julkaisua, riskeerataan kaikki, mitä ollaan rakennettu aikaisemmin.

Tuotekehityksen loppuun saaminen on aina palkitseva tilanne ja siihen onkin tähdätty prosessin alusta alkaen. Tämä hetki esittelee pienenä ideana alkunsa saaneen tuotteen, tai palvelun, koko kansan ulottuville ja tietenkin samalla päästään nauttimaan yrittäjyyden parhaimmista eduista, eli tuotoista. Hyvä idea ja tehokkaasti, sekä tarkasti, tehty tuotekehitys on lähes takuuvarma tapa saada yrityksen tuotto kasvamaan.